Az allergiás ízületi gyulladás kiváltó tényezői

A legkiemelkedőbb, élelmiszerben található méreganyag, ami a térdet “befolyásolja”, az ‘apiperin‘, ami a bors különböző fajtáiban található, beleértve a fekete és fehér borsot (kivéve a cayenne bors) is. A ‘Solanaceae’ családjához tartozó növények (burgonya, paradicsom, padlizsán, dohány!) szintén tartalmaznak egy olyan „allergént”, ami térdfájdalmat okozhat. Próbálja ki, hogy ha két hétig teljesen nélkülözi ezeket az élelmiszereket, az segít-e. Ezenkívül még két kemikália okozhat ízületi gyulladásra hasonlító fájdalmat, a hippursav és a fenil-izotiocianát (PIT).

A szervezet nagy mennyiségű (naponta több mint egy gramm) ‘hippursavat’ termel. Ez a máj terméke, ami a benzolsav detoxikálásánál keletkezik. Nagyon kevés gyümölcs tartalmaz természetes állapotában benzolsavat, de könnyen megtripláz-hatjuk vagy akár meg is négy szerezhetjük a benzolsavszintünket, ha olyan, kereskedelemben lévő üdítőitalokat vagy péksüteményeket fogyasztunk, amit benzolsavval tartósítanak. Ez valóban egy „természetes” tartósítószer, de ettől függetlenül az összesét detoxikálnunk kell, és ettől keletkezik a sok hippursav. canstockphoto26498240

A vese képtelen ezt a túlzott mennyiséget kiválasztani, ami így szétszóródik a szerveinkben. Egy egyszerű mechanizmus el tudja magyarázni a sav fájdalommegkötő mivoltát: a hippursav molekulák hozzátapadnak a sejtjeinkhez, ami ahhoz vezet, hogy nyitva maradnak az áteresztő csatornák, így a baktériumok és a vírusok könnyen bejutnak. Ráadásul vannak olyan baktériumok, amelyek imádják a hippursavat, és szívesen táplálkoznak belőle. Lehetséges, hogy a sav baktériumok segítsége nélkül is képes fájdalmat okozni, de ez még további vizsgálatokat igényel. Mindenesetre ésszerű, ha azok az emberek, akik krónikus fájdalomtól szenvednek, elkerülnek minden olyan élelmiszert, amit benzolsavval tartósítottak.

A PIT egy élelmiszer-kemikália, ami leggyakrabban a csirkében, a tojásban, a káposztafélékben és a babban fordul elő. A PIT szintén a test saját kémiai folyamatainak egy terméke, ami a májban található, és a cianidtartalmú ételek detoxikációjából származik. Sok zöldség (és nem csak a káposztafélék) tartalmaz cianidot, hogy megvédje magát a rovaroktól, a betegségektől és a legelésző állatoktól. A májnak egy hetébe kerülhet, hogy egy cianiddal telített ebédet detoxikáljon: eközben a PIT-szint magasabb a szervezetben. A PIT nagyon reaktív.

Ha bármilyen ízületi gyulladásban szenved, hagyja abba a magas PIT-tartalmú ételek fogyasztását, és tisztítsa meg a máját, amíg minden allergia el nem tűnik a szervezetéből. Ez azt jelenti, hogy megint a máj az, aminek belátható időn belül detoxikálnia kell a cianidot is. – Mi pedig újra meg újra elfogyasztjuk azt az élelmiszerekkel együtt, és ezzel károsítjuk magunkat.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

55

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]